maanantai 23. syyskuuta 2013

Ironman 70.3 Pays D'Aix

Olipa mahtava tapa lopettaa kisakausi 2013 eilen! Puitteet todellakin oli kohdillaan ja haastava reitti sekä polttava helle ei varmasti päästäneet ketään eileen helpolla. Hommasta selvittiin maaliin ehjin nahoin, vaikka alkuviikosta oma starttaaminen oli vaakalaudalla. Tein ohjeen mukaiset alustavat treenit viikonloppuna ja kaikki vaikutti hyvälle.

Maanantai aamuyöstä heräsin kuitenkin jäätävään päänsärkyyn - siis sellaiseen, että ajatuksena oli, että tästä en selviä. Vedin lääkekaappimme tyhjäksi särkylääkkeitä ennen kun alkoi helpottaa. Maanantain makasin sängyssä päänsäryn jälkihöyryissä ja pöhnässä olossa. Tiistaina menin töihin, mutta koska olo edelleen todella huonovointinen menin työterveyteen, josta passitettiin Meilahden neuron päivystykseen. Tiistai menikin kaiken maailman testeissä. Päivä huipentui vielä selkäydinnestenäytteenottoon, joka oli kerrassaan kamala kokemus. Ymmärrän kyllä, että lääketieteen kandien täytyy näitäkin harjotella, mutta jotain armoa. Kolmannella kerralla saatiin neula oikeaan paikkaan ja näytteet otettua. Puhtaat paperit sain. Ainoa järkevä selitys mahdollinen paha migreenikohtaus. Moneen otteeseen kyselin, että onko mitään riskiä, että kisaan sunnuntaina. Lääkärin mukaan tokkurainen olo pahan migreenikohtauksen jälkeen voi kestää muutamia päiviä, mutta jos olo sunnuntaina on hyvä, mitään syytä ei ole olla kisaamatta. Huh, olisi ollut kallis kisa jättää välistä.

Valmistautuminen ei mennyt ihan oppikirjasta, mutta milloinkas ne mulla menisikään. Jostain syystä mua jännitti ihan sairaasti ennen kisaa. Ei tullut oikeen edes nukuttua pariin viimeseen yöhön. Luulen, että epävarmuus omasta terveydestä ja jaksamisesta alitajuntaisesti vaivasivat. Kisa-aamuna herätys neljältä ja autolla kohti Aixia. Kuskina ja huoltajana toimi iskä. Lähes 30 c asteen hellettä oli luvattu, mutta aamulla asteita oli vain 13 c. Kisapaikalla pyörän tsekkausja juomapullojen täyttö, vaseliini sekä aurinkorasvahölväys ja sitten vaan märkkäriä päälle.

 


Naiset starttasivat omassa ryhmässä pari minuuttia pro-sarjalaisten perään. Oma uintikunto on kesän aikana laskenut kun lehmän häntä, joten tavoitteena oli lähinnä selvitä uinnista kunnialla. Lähdin rohkeasti liikenteeseen ja alkuhässäkän jälkeen sain rytmistä kiinni. Koko ajan uinti tuntui löysälle - tuntui ettei saanut vedestä laisinkaan otetta. Rantauduin kuitenkin ajassa 34min, joka on oma puolimatkan uintienkka. Todella yllättävää! Ikäryhmäsn 13. uinnissa. Uinnista oli pitkä juoksumatka pyörävaihtoon, joten vaihtoaika painui yli 4min. Pyörään lähdössä oli myös pientä sähläystä, kun aeropulloni tippui heti ensimmäiseen töyssyyn. Onneksi superhuoltajani haki pullon ja ojensi mulle seuraavassa mutkassa.

Pyörään olin päättänyt lähteä asenteella kaikki tai ei mitään. Pyöräreitti oli mäkinen, joten kipuamista oli tiedossa. Olin lainapyörällä (Trekin hiilari Madonella ) liikenteessä. Kylän pyöräliikkeestä alle Dura-Acen hiilarikiekot ja lepotangot tankoon kiinni ja voilá - mulla oli alla jonkinasteinen kisakone. Pyörä kulki hyvin ensimmäiset nousut ja tasaisella. Viimeisessa mäessä polttava helle alkoi todella uuvuttaa ja kaippa rohkea aloitus oli syönyt jonkin verran jalkoja. Viimeissä laskussa tuli myös takkiin, koska en vaan uskaltanut päästellä mutkia suoriks. Pyöräaikaan 2:53h oon todella tyytyväinen. Ikäryhmän 6.sija. Pyörän aika join kolme 0,75 pulloa urkkajuomaa - kaksi vahvaa ja yks laimea. Söin geelikarkkeja, kaks geeliä ja urheilupatukan.Pyöräparkista taas pitkä juoksumatka juoksuvaihtoon. Lippis päähän ja menoks. Jalat tuntu alkuun yllättävän kevyiltä ja painelin ekan 5km 4.30-4.45min/km vauhtia. Sitten alko meno hyytyä. Hellekisat on mulle yhtä helv.... Tuntuu, että nestehukka iskee heti, vaikka yrittää juoda. Toka ja kolmas kierros oli TUSKAA! Iho kananlihalla ja päälakea paleltaa. 2,5km välein juottopisteillä join kaks kuppia vettä, yhen urkkajuoman, vähän geeliä ja vielä vettä päälle. Silti olo oli todella nuutunut. Kilsavauhdit hyyty ja sarjalaisia lappas ohi. Vatsaan myös sattu ja nesteet hölsky, joten ilmeisesti pieniä imeytymisongelmia. Vikalla kiekalla löysin uuden vaihteen. Ehkä nesteet alko imeytyä tai sitten vaan tajusin selviäväni maaliin, niin voimat alkoivat taas palautua. Juoksureitin mäkisyys tuli myös aivan puskista. Juoksu meni Aixin keskustan puistoon, jossa hiekkatietä mentiin ylös alas.

Vika kierros meni hymyssä suin fiiliksestä nauttien! Kesän vika kisa ja mitkä puitteet! Eihän tässä voinut kun hymyillä, vaikka juoksutavoitteesta jäätiin. Maalissa aikaan 5.19h ja juoksuaika 1.45h. Oman sarjan 9. sija, johon saa olla tyytyväinen, koska sen verran oli jäätävä taso. Ensimmäiset kolme-neljä naista voisi suoraan mennä pro-starttiin ja pärjäisivät sielläkin hyvin. Tuloksia ja väliaikoja voi katsoa täältä.

Nyt alkaa kauan kaivattu off-season! Akkujen lataaminen tulee tarpeeseen ainakin henkisesti, sillä sellanen kisarupeama on nyt takana. Ensi kaudeksi on jo muutamia kisoja lyöty lukkoon. Ironman matkaa lähdetään kokeilemaan Köpikseen ensi elokuussa, joten kaikkea kivaa on talveksi tiedossa. Nyt kuitenkin altaalle, viinilasi ja croissant käteen. Palaillaan!

2 kommenttia:

  1. Hei, hassua tormata blogiisi, silla yritin Suomen lippujen kera kannustaa sinua Ranskassa. Nakojaan 2014 tavoitteena Kopiksen Ironman, lupaan taallakin kannustaa! Tsemppia treeneihin!

    VastaaPoista
  2. Moi! Nyt vasta huomasin tämän kommentin! :) Muistankin Ranskasta muutamat Suomen liput. Pieni maailma. Törmätään Köpiksessä!

    VastaaPoista