maanantai 14. heinäkuuta 2014

Treenin makuun

Viimeisestä pöpöstä selvittiin tällä kertaa "vaan" parin viikon sairastelulla. Homma tuntui jo todella epätoivoiselta ja vieläkin harmittaa SM skabojen väliinjäänti, mutta täytyy hommasta löytää jotain positiivistäkin. Luulen, että ylimääräinen lepo teki jopa hyvää! Treenimääriä lähdettiin sairastelun jälkeen nostamaan pikkuhiljaa ja nyt takana on todella onnistunut, mutta myös rankka kolmen viikon treeniblokki.

Pyöräjalkoja on herätelty IK-32:n 10km viikkotempossa. Viime viikolla kellotin kesän parhaan noteerauksen 15.13min. Jos joskus on ollut ongelmana, että sykkeet ei nouse pyöräilyssä, niin tuota ongelmaa ei näytä enää olevan. Viimeisen vedon tein keskisykkeellä 180 ja rapiat, kun maksimi on 189. Kovien vetojen lisäksi olen tehnyt tripyörällä muutaman 3-5h pyöräreissun. Kolmen viikon blokki huipentui eiliseen pitkään lenkkiin, jossa viimeinen tunti suoraan vastatuuleen. Henkisesti todella raskas lenkki, mutta parasta mentaaliharjoittelua IM:ää varten.

Uinnissa olen kelaillut altaassa muutaman 4km treenin. Yhtenä treeninä oli uida 3,8km IM-vahtia muutamalla juomapaussilla. Kaikki Espoon alueen uimahallit oli kiinni, joten matkustin Malmin 25m altaaseen uimaan treenin. Kellotin treenin ajaksi 1.13h, mutta täytyy myöntää, että matkassa on heittoa +-100-200m. Uskomatonta, kuinka vaikea oli pysyä laskuissa, kun radalla oli porukkaa ja käännöksiä tuli jatkuvalla soitolla. Uintiin olen saanut mukavaa varmuutta ja IM uintikin tuntuu olevan jo ihan tehtävissä oleva matka.

Juoksujalat minulla on jostain syystä ollut häviksissä koko kevään ja kesän. Tuntuu, että mitä paremmin itsellä pyörä kulkee, niin juoksu jäykistyy ja hidastuu. Vauhti on kyllä viime vuoden tasolla, mutta toki olisi ollut kiva nähdä tasonnostoa myös juoksussa. Tiedän, että hyvän päivän osuessa kohdalle juoksu voi kulkea kuin unelma, mutta nuo päivät on olleet kiven alla.

Viime lauantaina päästiin myös kisailun makuun, kun osallistuin seuramme harkkakisaan Rykäsyyn. Jouduin vetämään kisan ilman mitään mittareita tai kelloa, kun omasta Garminista hajosi sopivasti näyttö. Tuloksia ei vielä ole tullut, mutta fiilis uinnista ja pyörästä oli hyvä. Pyörään pääsin hyvistä asemista ja iso misten letka otti kiinni vasta toisella kiekalla. Jäin tuon jonon jatkeeksi ja kyllä taas sai kokea kuinka suuri hyöty ryhmäajosta syntyy. Viimeisen mäkeen lähdin karkuun ja vaihtoon vähän ennen mm.pääministeriämme. En tiedä ajoinko pyörän liian kovaa, vaiko mitä, mutta juoksujalkoja minulla ei sitten ollut yhtään. Kaikki pyöräseurueen miehet ja nainen lappasi ohi. 4min/km oli vaan auttamatta liian kova. 4.30min/km pystyin ylläpitämään ja siten ihan kohtuullinen juoksu 5,4km aikaan 23.50min.

Tällä hetkellä jalat on vielä aika juntturassa ja väsyneet, mutta uskon ja toivon, että viikko keventelyä tekee vielä ihmeitä. Joroiselle lähdetään tekemään kovaa kenraaliharjoitusta ja tavoitteena 5h alitus. Uskon, että hyvänä päivänä tuo aika on täysin saavutettavissa, mutta vaatii toki kaikkinen osa-alueiden onnistumista. Kisajännitys alkaa jo pikkuhiljaa nousta ja edessä mahtava Suomi triathlon viikonloppu. Hymyillään ja tsempataan kaikkia kisaajia Joroisilla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti