maanantai 4. elokuuta 2014

Viimeisiä viedään

Köpis lähenee uhkaavaa vauhtia ja Joroisten jälkeen treenit paukahtia päälle nopeella tahdilla ja intensiteetillä. Ollaan tehty lyhyttä ja kovaa sekä vastapainoksi pitkää siivua varsinkin pyörällä ja juosten. Ensimmäistä kertaa eilisen pitkän 5h pyörälenkin ja 1 h juoksulenkin jälkeen alkoi tulla fiilis, että tulisi se kisa jo, niin loppuisi tämäkin hulluus. Sairasteluista ja vastoinkäymisistä huolimatta olen muutoin pysynyt todella motivoituneena treeneihin ja odottanut uutta treeniohjelmaa innolla. Kisaan on kolme viikkoa, joten eiköhän motivaatio saada kaivettua kuopastaan ja nostamaan  huipussaansa kisaan mennessä. Vaikka kesän viikonloppuja on pitkälti ohjannut tuleva IM, ei se sitä tarkoita, että näistä upeista kesäkeleistä ei olisi päässyt nauttimaan. Treenit vaativat vähän suunnittelua, mutta usein olen sukulointireissuilla polkenut koti- tai menomatkan (Esim. Salo- Espoo väli x2) tai uinut kesken veneretken tai raahannut lenkkareita mukaan kavereille jne. Kuntopiirit, juoksut, uinti on niin helppoa toteuttaa Suomen kesäolosuhteissa ja juuri nämä kavereiden tai sukulaisten kanssa tehdyt treenit ovat olleet ihan parhaita!

Broidin ja kummitytön kaa uimassa

Viime viikkojen avaintreenit ja harkkakisat:

- 2h juoksu 30c helteessä. Ihan kivasti kulki IM tavotevauhtia, mutta nestehukka pääsi yllättämään, kun tein lenkin kahtena lenkkinä ja välissä vain yksi juomatauko. Polvi alkoi vähän ilmoitella itsestään juoksun loppuvaiheilla.

- Heltri Cup 20 km tempo. Pitkän juoksun jälkeen kroppa veti ihan jumiin ja tempopäivänä olo oli vetelä ja pelkäsin jo flunssan pukkaavan. Pienen koutsin kanssa käydyn keskustelun jälkeen päätin lähteä matkaan, kuitenkin vähän tunnustellen. Tempo ajettiin kahtena lenkkinä ja sain nousujohteisen suorituksen. Päivän olotilaan nähden todella tyytyväinen aikaan 31.45min.

- Heltri Cup Rykäsy III. Ennen kisaa käytiin Hannan kanssa kelailemassa n.1,5km ja tuntui, että tuo avasi aamunjäykkää kroppaa mukavasti. Startti on jo 9 aamulla, joten ei tietoakaan, että olisi saanut nukkua pitkään viikonloppuna. Uinti meni mielestäni hyvin, vähän pidempi matka oli oman Garminin mukaan kuin viime Rykäsyssä. Vedestä rantauduin oman kellon mukaan 11.56 ja vaihto meni vikkelään. Pyörä lähti mukavasti liikkeelle ja ajelin täysin omassa yksinäisyydessä. Odotin koko ajan, että takaa alkaa tulla miesten letkoja, mutta ohi meni vain kaksi yksittäistä ajajaa. Toisella kiekalla ylämäet alkoivat tuottaa ongelmia, sillä jalat olivat selvästi todella väsyneet ja hapottivat  helposti. Pyöräaika oli oman kellon mukaan n.34min, joten ihan hyvä aika kuitenkin. Juoksu tuntui jälleen alkuun todella pahalta, mutta onneksi helpotti 2 km jälkeen. Vaikka vauhtia yritti lisätä, niin ei sitä vaan ole. :) Oma juoksuaika parani kuitenkin edellisrykäsystä ja oli n. 23.50. Loput ajoista meni vaihtoihin, joten yhteisaika 1.12h. Tuntui, että kisa meni aika nappiin, joten jäi ihmetyttämään, kun aika ei parantunut. Voi olla, että tuo yksin ajettu pyörä heti söi aikaa. Sprinttikisat on armottomia ja maitohappoa saa kestää koko ajan. Toisaalta uskon, että juuri tälläiset vetäsyt ravistaa kroppaa hyvin, kun perus kestävyysnylkyttämisen rinnalla kropalle annetaan välillä shokkihoitoa.

- Nousevatempoinen 5h pyörä + 1h juoksu illalla. Siinä oli eilisen päivän resepti ja aikamoinen urakkahan toi oli. Onneksi päästiin Hannan kanssa vetämään puolet matkasta yhdessä, koska muuten olisin totaalisesti hajonnut vastatuuleen, kuumuuteen ja ampparihyökkäykseen. Lähdettiin Salosta polkemaan Suomusjärven kautta Sammattiin, josta jatkoin Lohjalle pullon täydennykseen porukoille. Sieltä Siuntion kautta Espooseen. Koko matkan vastatuuli ja kokonaisnousu 140km matkalle 1500m, ei tehnyt matkasta helppoa. Loppuun vielä nostettiin tehot ensin pk2 ja lopulta aerobiselle kynnykselle. Olipahan treeni, mutta kasvatti henkistä kanttia ja kivun sietoa (amppari pisti reiteen) mukavasti. Subin, päikkäreiden ja jätskikahvien jälkeen lähdin vielä keskuspuistoon metsälenkille, joka kulki yllättävän mukavasti tohjoilla jaloilla.

Amppari iski!

Edessä olisi vielä muutama pidempi treeni, jonka jälkeen aletaan keventää ja palautella. Nyt täytyy todella tsempata lihashuollon ja ravinnon suhteen, että kroppa palautuu rääkistä ja mahdollista superkompensaatiota alkaisi tapahtua. Toivottavasti paras isku olisi sitten kisapäivänä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti