keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Uusi arki

Opiskelut alkoivat Jyväskylässä aika rytinällä. Heti ensimmäisellä viikolla "luulot pois" - alkutentti, joka oli pakko läpäistä, jos haluaa kurssille osallistua. Kyseessä vielä oman pääaineeni peruskurssi, joten keskimäärin kovemmat paineet oli läpipääsyyn. Samalla opiskelutyylillä jatkettiin, mihin kauppisajoilta jäätiin. Viimeisen päivän ja yön paniikkilukeminen näyttäisi toimivan omalla kohdalla edelleen. Kaukana optimaalisesta oppimisprosessista, mutta minkäs teet, kun oli niin kiirus tehdä vähän treeniä valoisaan aikaan. Tentti läpäistiin ja näin opiskelu-urani on virallisesti lähtenyt käyntiin.

Ensimmäinen viikko Jyväskylässä oli aikamoista seikkailua ja kartan kanssa kulkemista, mutta näin toisella viikolla en ole edes eksynyt kertaakaan. Uuteen paikkaan muuttaminen tuo tullessaan myös uudet pyörä- ja lenkkimaastot, joka tuo tekemiseen oman lisämausteensa. Paljon on kehuttu Jyväsjärven ympäri kiertävää valaistua kevyen liikenteen väylää. Tämä piti heti käydä testaamassa ja olihan se hieno!


Omat suunnitelmat opiskelujen suhteen menivät positiivisesti päälaelleen, kun laitoksen johtajan kanssa pidetyn palaverin jälkeen, he päättivät ehdottaa minun siirtoa suoraan maisteriohjelmaan. Toki täydennän oman pääaineeni (valmennus- ja testausoppi) ja fysiologian osalta pitkän liudan kursseja peruskursseista lähtien, mutta pääsen onnellisesti skippaamaan metodiopintoja ja tiedekunnan yhteisiä opintoja. Otin tämän uutisen onneissani vastaan, sillä tämä tulee nopeuttamaan opintojani. Realistinen tavoite on saada täydentävät ja maisterivaiheen opinnot kasaan kolmessa vuodessa. Opinnoista lisää vuoden mittaan. Liikuntabiologian laitoksella tehdään aktiivista kansainvälistä tutkimusta ja luulen, että alan myös tänne kirjoitella kestävyyslajeihin liittyvää uusinta tutkimustietoa.

Nyt kun pahimmat muutto- ja koulustressit on alta pois, on ollut aika kiristää ruuvia treenien suhteen. Köpiksestä on nyt reilu kolme viikkoa ja motivaatio tekemiseen alkaa nousta. Havaijin kello tikittää armottomasti, joten toivon, että tämä ja seuraava treeniviikko puree sopivasti ja keho olisi taas valmis seuraavaan koitokseen. Viime sunnuntain pitkä pyörälenkki päättyi epäonneksi rengasrikkoon - koko kesä ensimmäiseen. Ja tietysti hiilidioksidipanoksen välikappale oli Jyväskylässä. Ei auttanut kun soittaa pelastaja paikalle ja yrittää pitää kroppa lämpimanä, sillä asteita aamutuimaan ei ollut kun 6c. Ehdin tekemään varmaan punnerrusennätyksen ennen kuin pääsin auton kyytiin ja yhdistelmätreeni jatkui vähän pidennetyllä juoksulla.


Tänään tutustuin toiseen kotihalliin eli AaltoAlvariin. Aamu-uinnille pääsi mukavaan opiskelijahintaan ja päätinkin nauttia koko rahan edestä uimalla reilun 4km treenin. Yllättävän hyvä tuntuma oli veteen, vaikka taukoa pitkistä treeneistä on kertynyt. Koulupäivän jälkeen päätin nostattaa asuntoni huonelämpöä traineritreenillä, jossa vedin 20min vk1-2 vedon. Olen varsin tyytyväinen treenin lopputulemaan varsinkin lämpötilan osalta, sillä syväjäässä oleva kämppäni selkeästi lämpeni, kun ikkunatkin sain huuruun. Ja tuli siinä hommassa hikikin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti