torstai 29. tammikuuta 2015

Viikko liikuntabiologian laitoksella

Jälleen yksi vauhdikas opiskeluviikko Jyväskylässä takana. Pitkiin päiviin, kun lisää vielä viikottaisen ajomatkan Espooseen, niin kyllä torstaina tai perjantaina kotiin raahautuu yksi uupunut reissaaja. Opinnot etenevät tiuhaa tahtia ja tällä hetkellä on käynnissä muutama todella intensiivinen, mutta samalla todella mielenkiintoinen kurssi. Urheiluvalmennuksen jatkokurssilla pääsemme ryhmän kanssa valmentamaan neljää eri valmennettavaa: nopeusvoima, hypertrofinen voima, anaerobinen kestävyys ja aerobinen kestävyys. Kaikille neljälle valmennettavalle tehdään ohjelman tavoitetta tukevat ja mittaavat aloitustestit, joiden perusteella luomme parin kuukauden tiukan harjoitteluohjelman. Treenijakson jälkeen teemme testit uudelleen ja katsotaan saadanko kehitystä aikaseksi. Rekrysin Erkan mukaan anaerobiseksi testattavaksi, joten hänellä alkaa kohta tiukka 400m juoksuun tähtäävä nopeuskestävyyskuuri.

Suora testi
Kyykkymaksimin hakua
Liikuntabilsan laitoksella mahtavaa on opiskelun konkretia. Testit suoritetaan itsenäisesti ja laitoksen laitteet ovat pienen varailun jälkeen käytettävissä. Tekemällä todella oppii ja pienien mutkien kautta saimme esim. suoran hapenoton testin onnistumaan ensi yrittämällä. 

Aerobisen kestävyyden testaamisesta siirryimme voimapuolelle, jossa hypertrofiavalmennettavalle määriteltiin kyykyn, penan, pressin ja leuanvedon ykkösmaksimit. Tämän lisäksi päästiin tekemään isometriset maksimivoimamittaukset.

Isometrinen maksimivoimatesti
Reisilihaksen ultraus
Bilsan opiskelijat tuntuvat olevan kaikki oman lajinsa eliittiä ja onkin mahtavaa päästä työskentelmään eri lajien osaajien kanssa sekä oppimaan muiden lajien harjoittelusta. Olenkin kokenut todellisia ahaa elämyksiä varsinkin voimaharjoittelun suhteen. Voimaharjoittelun sivuuttaminen tai pelkän vuodesta toiseen junnaavan kestovoiman harjoittaminen näkyy ainakin omissa voimatasoissa. Olenkin päässyt varsinaisen voimaexpertin oppiin ja kädestä pitäen on opetettu oikeaoppinen syväkyykky, maastaveto, rinnalleveto jne. Liikkeet, jotka luulin osaavani kunnes, joku joka oikeasti osaa, katsoi ne läpi..:)

Supertiimi vauhdissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti