torstai 16. heinäkuuta 2015

Valmistautuminen kuin oppikirjasta...NOT

Oma Joroisille valmistautuminen on mennyt kaikkea muuta kuin oppikirjasta. Vaikka tietoa ja kokemusta pitäisi tässäkin päässä olla jonkin verran kertynyt, niin joskus oma malttamattomuus ja silkka hölmöily vie vallan.  Vielä viikonloppuna pelkästään portaiden kävely ja sängystä nouseminen tuottivat todellista tuskaa, joten ajatukset herkistävistä treeneistä ennen Joroista olivat vaihtuneet hierontaan, foam rullaukseen ja särkyjen minimoiseen. :)

Motalan jälkeen lähdimme heti Budapestiin aikamoiselle aktiivi"lomalle". Kaupungilla tuli käveltyä ja pyöräiltyä tuntitolkulla lähes 40c helteessä. Juominen tuppasi unohtumaan ja muutaman päivän jälkeen lihakset olivat jaloissa aivan tönköt ja varmaan täynnä kuonaa. Budapestin reissusta kerron jatkossa lisää, mutta isoja elämänmuutoksia on meillä edessä.

Budapestistä kodin kautta Tallinnaan, jossa fiksuinta olisi ollut vaan selvittää avoinna olevat uimahllit ja mennä läpsyttelemään palauttavaa uintia. Ja mitä tein..hinku treenata oli jo kova viikko kisan jälkeen, joten töpsyttelin kaksi minulle suhteellisen pitkää 10-13km lenkkiä kovalla alustalla. Vähän päälle vielä loikkaharjoittelua, jotta saadaan vähän herkistelyä aikaiseksi...

Kaupungin yllä @360 bar
Tallinnan jälkeen oli persus ja takareidet jo aivan tulessa. Ja sitten edessä oli tyhmyyden grande finale. Kisakaudella on hyvä, ainakin teorian mukaan, tehdä myös kevyttä, hermottavaa voimaharjoittelua. Tarjoutui tilaisuus mennä tekemään nopeusvoimapunttia crossfit salille huippukoutsin Elenan kanssa, joten minähän menin. Tehtiin räjähtäviä takakyykkyjä, askelkyykkyjä, kelkan työntöä. Kaikki tosi kevyillä painoilla, mutta tuo räjähtävyys oli täyttä myrkkyä lihaksistolle, jota oli puolitoista viikkoa siiten rääkätty pitkän matkan triathlonissa. Illalla oli tarjoitus juosta vielä puolitoistatuntinen kevyt lenkki, joka päättyi lopulta kävelylenkiksi, kun jalat eivät yksinkertaisesti enää nousseet. Tiesin jo tuossa vaiheessa, että edessä on ehkä elämäni pahin DOMS (delayed onset muscle soreness).
Turistit
Totuus valkeni sitten seuraavina päivinä. Jalkani olivat aivan RIKKI! Varsinkin etureidet olivat jotain käsittämätöntä. En missään maksimivoimatreeneissäkään ole tuollaista tuhoa saanut aikaiseksi. Loppuviikko ja viikonloppu meni täysin haavoja nuollessa. Alkuviikosta olen saanut jo ok uinteja tehtyä ja eilen uskaltauduin tekemään kisavalmistavan yhdistelmän. Juoksusta oli rentous kaukana, mutta homma alkoi jo muistuttamaan juoksua. Vielä on pari todella kevyttä päivää edessä, joten toivon vielä, että kroppa palautuisi edelleen parissa päivässä. Tulipahan tällainenkin valmistautuminen testattua. Ei todellakaan mennyt putkeen, mutta tietääpähän taas jatkossa mikä sopii ja mikä ei.

Kunto on vähän kysymysmerkki, mutta Joroisille on aina mahtavaa lähteä kisaamaan. Joroisille lähdetään tietysti hakemaan omaa ennätystä ja sub 5h aikaa. Katsotaan mihin sillä yltää naisten kovatasoisessa yleisessä sarjassa. Tsemppiä hurjasti kaikille Joroisille lähtijöille!


Tankkaus ennenkaikkea!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti