torstai 6. joulukuuta 2012

Lajien kirjo

Tällä viikolla jalka on taas saanut tulikasteen monella saralla. Tiistaina avasin hiihtokauden Leppävaarassa, jossa ladut oli pohjattu, mutta kävelijöiden jäljiltä vielä aika huonossa kunnossa. Otin rohkeasti alle luisteluvermeet ja starttasin baanalle. Oli ehkä vähän liiankin rohkea veto, sillä eihän polvi nyt vielä ihan luistelukuosissa ole. Suhteellisen hyvin jalka kesti tasaisen liu'uttelun, mutta varsinkin alamäissä tasapainoilu oli tuskasta. Vaikka välillä sattui, oli naamalla sellainen virne, etten ihan heti viittynyt lopettaa. Ehkä viitisen kilsaa tuli lykittyä, mutta täytyy ensi kerralla siirtyä pertsaan ja kokeilla josko se sujuisi kivuitta.

Tällä viikolla pääsin myös aamu-uinnin makuun. Vaikka aamuheräminen on tuskaa, voittaa uintreenin jälkeinen olotila kyllä tuon tuskan. Aamutreenistä jää päälle jotenkin ihana lämpö ja loistofiilis. Katsotaan, jos saisin aamu-uinnin pidettyä ohjelmassa ainakin parina päivänä viikossa.

Tänään kaivettiin naftaliinista myös kahvakuula, jota en ole uskaltanut vielä polven kanssa kokeilla. Ulkona pyrytti lunta ja suuntasimme Erkan kanssa tekemään peruskahvakuulasettiä: 3x50s sarjoissa erilaisia liikkeitä läpi. Kaikki muut liikkeet paitsi etuheilautus hypyllä ja askelkyykky heilautuksella onnistuin tekemään hyvin ja ilman kipuja. Kahvakuula on kyllä mahtava kapistus. Puolessa tunnin treenillä saa koko kropan ihan tärinäkuntoon. En ole ikinä mikään sali-ihminen ollut, joten kahvakuulalla pystyn korvaamaan suurimman osan lihaskuntotreenistä.

Vapaapäivän kunniaksi vedin vielä suunnitellun traineritreenin:

20'av (sis. 3x30s yhden jalan pyörityksiä)
4x8min kovalla vastuksella rpm 50-60, 5 min kevyt
4x30s kiihdytys, 90s nopea kevyt
5'lv

Kyllä oli tiukka setti tuo 4x8min trainerin kovimmalla vastuksella. Viimeinen setissä leikattu jalka hyytyi aika lailla. Hyvin huomasi oikean jalan lihasvoiman puutteen kovalla vastuksella ajettaessa. Hiki lensi ja polkeminen maistui. Kovien pakkasten vuoksi työmatkapyöräily on jäänyt. En vaan ole keksinyt vaatetusta, jossa en jäätyisi siinä vaiheessa kun mittari näyttää -15c. Toivottavasti ensi viikosta pääsisin taas pyörän päälle.

Parin viikon duunirypistys vielä ja tiedossa on joulunviettoa Äkäslompolon maisemissa. Tämä näkymä mielessä jaksaa painaa vuodenvaihteen työkiireet!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti