sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Giro de Espoo 2013

Tänään ajelin toista kertaa Giro de Espoota - 111km kunto/kilpa-ajoa ympäri Espoon parhaita pyöräreittejä. Viime vuotinen kisa oli ihan fiasko: juomat tippuivat ennen ekaa 10km:ä, ketjut tippuivat kahdesti ja lopun kruunasi ulkorenkaan räjähdys ja maalin juoksu sukkasilteen. Sen verran paha maku jäi, että tänä vuonna piti saada hyvä kokemus tapahtumasta. Ilmottauduin pokkana kilpasarjaan. Sen verran epäilin omia ajokykyjäni, että en lähtenyt vapaan ajon kilparyhmään, vaan 35km/h keskariryhmään.

Alku lähti kepposasti liikenteeseen. Välillä meno oli tosi nykivää, mutta helposti sain vielä välit ajettua pikku spurteilla kiinni. Ajo oli siistiä ja myötätuuleen mentiin reippaasti yli 35km/h vauhtia. 60km meni nopsaan ja ajattelin jo, että tämähän menee yllättävän hyvin. Tämä hyvään oloon tuudittautuminen ryhmäajossa on VIRHE! Seuraavaksi tultiin alamäestä tiukkaan mutkaan, muistaakseni käännyttiin Veikkolaan suuntaan. Mutkan jälkeen en ollut hereillä. Kärkiporukka ja vetäjät ottivat kunnon spurtin ja jäin siitä junasta. Käännöksen jälkeen aivan älytön vastatuuli myös iski ja yhtäkkiä en saanut enää porukkaa kiinni. Siinä sitten seuraava 10km yritettiin parin äijän kanssa vuorovedoin ottaa karkulaisia kiinni. Sykkeet tapissa, reidet huusi, mutta ei. Oli pakko luovuttaa yritys ja jatkaa hitaammassa sakissa.Veikkolassa, noin 80km:n kohdalla näimme edessä yhden pienemmän porukan. Noh, taas alkoi takaa-ajo. Vastatuuli oli älytön ja sain tehdä hulluna töitä kun kolmen äijän kanssa yritimme ottaa edellä menevää porukkaa kiinni. Saimme kun saimmekin porukan kiinni juuri ennen Bemböleen kääntymistä. Tuossa porukassa taisi olla 35km/vetäjiäkin, joten ajattelin selvinneeni kuiville. Toisin kävi. Olin vetänyt itteni kahessa  vetoharjoituksessa niin puhki, että kun Oittaan mäet alkoivat, ei mulla ollu enää mitään annettavaa. Vika 20km tulikin aika sumussa, kolmen muun tippuneen äijän kanssa. Vetohommia vastatuuleen oli tarjolla, joten vauhti tippu aikalailla.Vaikeuksista huolimatta maaliin ajassa 3.14h ja naisten kilpasarjan 2.sija! Saa siis olla todella tyytyväinen. Vitsit, kun olisin alunperin vaan pysynyt pääryhmän kyydissä, niin aika olisi painunut lähelle 3h. Nyt joutu tekee ihan hulluna vetohommia, jotka väsyttivät kyllä nämä jalat. Palkinnoksi kuitenkin oikeesti siisti palkinto - TW Steelin upee kello! Varmasti hienoin palkinto, jonka oon saanut!
6 kommenttia:

 1. Onnea! Sinulla tuo pyörä kulkee kyllä ihan mahtavasti!

  VastaaPoista
 2. Kiitokset! Tänään ollu jalat kyl aika uupuneet..huomaa eilen polkeneensa. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä sie! Onko Vaarojen Mara syksyn ohjelmassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Eiköhän Vaaroille taas suunnata. Matka täytyy valita polven ehdoilla - mara tai 15km. Entäs ite? :)Mites Jukola?

   Poista
 4. Kyllä mie Vaaroille taas ajattelin, 15 km vielä tänä vuonna mielessä. :) Jukolaan lähden ihan vaan turistina, ei oo suunnistus oikein kulkenut ja itseluottamus nollissa ko. lajin suhteen. :P

  VastaaPoista