lauantai 23. helmikuuta 2013

Takapakkia

Polvi ei vaan ole kunnossa. Olen tiennyt sen jo pidemmän aikaa, mutta jotenkin odottanut jotain ihmeparantumista. Tiistaina menin ortopedin juttusille ja hän patisti suoraan magneettiin. Perjantaina menin kuuntelemaan ristiriitaiset uutiset. Hyvät uutiset ensin. Leikattuun rustovaurioon on kehittynyt arpirustoa ja suoraa "reikää" luun pintaan ei enää näkynyt. Myös leikattu kierukka oli siisti. Sitten ne huonot uutiset. Leikattu reisiluun nasta on todella "ödemaainen" eli turvonnut, tulehtunut. Tämä oletettavasti aiheuttaa kivun varsinkin kaikessa iskuttavassa liikeessä.

Tuo luun ärtyminen voi johtua siitä, että paranemisprosessi luussa on edelleen kesken. Voi myös olla, että luun ollessa vielä paranemistilassa sitä on alettu rasittaa aivan liikaa. Vaikka mielestäni olen tehnyt kuntoutuksen aivan oppikirjan mukaan, voi vaan olla määrät ovat olleet vain liian kovia polven sietokykyyn nähden.

Jos siis kesäksi haaveilen saavani kintun juoksukuntoon, niin nyt tuli määräykseneä kuukauden täysi juoksu/isku/painekielto. Tarkoittaen en saa seuraavaan kuukauteen tehdä muuta kun vesiurheilua ja tiettyjä punttiliikkeitä. Kuukauden päästä aletaan taas lisätä kuormitusta ja katsotaan miten polvi kestää. Jos ei kestä, niin tähystysleikkaus kutsuu jälleen..:( Tuo uhkakuva mielessä, otan nyt lääkärin ohjeen tosissaan ja seuraavan kuukauden sitten uin niin maan pirusti.

Tässä muuten magneettikuvia
before leikkaus 2012: Rustovaurio, johon kehittynyt arpikudosta


Jos totta puhutaan en näin maallikkona hurjaa eroa huomaa, mutta magneetin diagnoosin mukaan vaurioon oli muodostunut arpirustoa ja vaurioalue pienentynyt, joten uskotaan. Seuraava kuukausi mennään siis uintipainotteisesti. Hauska nähdä tapahtuuko kuukaudessa uinnin suhteen jotain kehitystä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti