sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kärsivällisyydestä..

Viime viikot ei todellakaan ole menneet niin kuin Strömsössä. Viime kirjoituksessa mainostin, että pakollisen juoksu/pyöräily/hiihtokiellon myötä alan nyt sitten uida niin pirusti. Pari päivää tuosta kirjoituksesta niin sairastuin. Olen ollut todella vähän kipeä viimeisten vuosien aikana, joten ihmeellisesti joku räkätauti pääsi yllättämään. Pari päivää meni aivan sängyn omana ja viikon verran sain kuluttaa nessuja tiuhaan tahtiin. Kaippa se pakollinen flunssa on kerran vuodessa sairastettava ja pääsin kuitenkin tämän taudin suhteen aika helpolla.

Tällä viikolla olenkin sitten laittanut uinnissa uuden vaihteen silmään. Kun tänään illemalla käyn vielä räpiköimässä Heltri-cupin 400m uinnnin verroinneen nouseen viikon uintikilsat lähelle 10km:tä. Uskomatonta! Viikossa ei nyt vielä ihmeitä tehdä, mutta yhtenä virstanpylväänä uinnin suhteen voin pitää perjantain uintitreeniäni, jossa uin 4 km! Tämä on minulle - joka vielä toissakesänä pelkäsi henkensä edestä uintiosuuksia - suuri saavutus.


Vaikka olen jollain tasolla oppinut nauttimaan uinnista, täytyy sanoa, että raskasta tämä "liikuntakielto" on. Ulkona aurinko paistaa pilvettömästä taivaalta ja muut hehkuttavat kuinka upeaa on hiihtää, juosta ja tehdä ties mitä tuossa säässä. Eilen taisin jopa pari kyyneltä vierehtää. Olen todella kärsimätön luonne ja odotankin polvelta jotain ihmeparantumista. Todellisuus kuitenkin on mitä se on. Tajuntaan on alkanut jollain tasoa hiipiä myös pelko siitä, että tulevana kesänä ei välttämättä kisata. Onhan sitä kesään vielä aikaa, mutta ei tämä odottaminen ainakaan kuntoa paranna..

Onneksi haaveilu on kuitenkin sallittua. Tänään käytiin GoExpo messuilla pyörimässä ja siinä haaveilumielentilassa menin osallistumaan Pirkan Pyöräilyyn, ostamaan uudet työmatka-ajoon tarkoitetut ajovermeet ja kaiken kukkuraksi ostamaan pari yksityistuntia Pilatesohjaajalta. Ohjaaja oli itse käsinyt eturistisideleikkauksen jälkeisistä polvivaivoista ja vannoi kuntouttaneensa polvensa pilateksen avulla. Tällä hetkellä ostaisin varmasti kaiken, joka vaan lupaa kivuttoman polven. Tunnilla on tarkoitus lähteä vahvistamaan polven tukilihaksia jousivastuslaitteilla ja muilla apuvälineillä. Eipä muustakaan vartalonhallinnasta haitaksi ole. Menen tunnille parin viikon päästä, joten katsotaan miten homma lähtee käyntiin.

Kevät- ja syysajoasuksi tarttui mukaan Pearl Izumin Elite SoftShell ajohousut ja takiksi Pear Izumin veden ja tuulenkestävä takki. Nyt kun pääsisi vaan ulkoiluttamaan niitä. Nyt sitä paljon kuulutettua kärsivällisyyttä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti